Area 51 Area 51 Forum Index FAQ Search Memberlist Usergroups Profile Register Log in to check your private messages Log in
Refi

Bookmark this site!
Photoshopping

 
Post new topic   Reply to topic    Area 51 Forum Index -> Arty Stuff
View previous topic :: View next topic  
Author Message
AVARiCE
Lowering the Tone Since 2005


Joined: 23 Sep 2005
Posts: 5780
Location: London, England

PostPosted: Tue Nov 23, 2010 12:16 am    Post subject: Photoshopping Reply with quote

Good morning all.

As some of you may remember, I enjoy(ed) mucking around in PS. So I thought (on my current quest to post a thread in each forum category) I'd ask who else shoops da whoop from time to time?

What do you mainly use it for? Any tips you want to share?

~ AVARiCE
_________________
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger MSN Messenger
Vagilik
Veteran Contributer


Joined: 07 Jul 2009
Posts: 494
Location: Las Vegas, NV United States

PostPosted: Tue Nov 23, 2010 5:37 pm    Post subject: Reply with quote

I use photoshop mainly for menu buttons and stuff for my website. been too lazy to actually do anything with it though lol. i also use it to scan in photos and sometimes even documents. I would like to know (if possible) if theres any way to do a twain aqquire that will automatically crop the white border or even the picture period, instead of having to manually crop it. This is frustrating when trying to import many pictures. i used to have software that came with an old printer of mine and that did exactly that. now i know that pretty much anything you use with twain aqquire will automatically use the software that somes with your printer/scanner, but is there any way to get it to use anything else that has that feature instead? lol im not sure thats a photoshop question or not, but photoshop is what i import my pictures to so if anything can be helped it would be greatly appreciated.

Cheers
_________________
Keyboard not connected, press F1 to continue.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger MSN Messenger
Lamiaceae
Site Administrator
Site Administrator


Joined: 05 Jul 2006
Posts: 7651
Location: To the right of my computer

PostPosted: Tue Nov 23, 2010 8:27 pm    Post subject: Reply with quote

Always amazed me how so many people can afford software that has a price tag of 600+ Wink

I personally use GIMP
http://www.gimp.org/

I used to use it for messing about with random pictures, nothing actually specific or interesting. The odd 'old paper' effect to a photo etc... nothing special.
_________________
I should update my sig. What to put here for $CurrentYear ?
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
alienator
Oh Perfect One


Joined: 07 Jan 2006
Posts: 4228
Location: Buckinghamshire

PostPosted: Tue Nov 23, 2010 9:46 pm    Post subject: Reply with quote

My husband & I mainly use Photoshop for our photography work.
_________________
Some people are like Slinkies .....Not really good for anything but they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.
Back to top
View user's profile Send private message
AVARiCE
Lowering the Tone Since 2005


Joined: 23 Sep 2005
Posts: 5780
Location: London, England

PostPosted: Wed Nov 24, 2010 12:06 am    Post subject: Reply with quote

Vagilik wrote:
I use photoshop mainly for menu buttons and stuff for my website. been too lazy to actually do anything with it though lol. i also use it to scan in photos and sometimes even documents. I would like to know (if possible) if theres any way to do a twain aqquire that will automatically crop the white border or even the picture period, instead of having to manually crop it. This is frustrating when trying to import many pictures. i used to have software that came with an old printer of mine and that did exactly that. now i know that pretty much anything you use with twain aqquire will automatically use the software that somes with your printer/scanner, but is there any way to get it to use anything else that has that feature instead? lol im not sure thats a photoshop question or not, but photoshop is what i import my pictures to so if anything can be helped it would be greatly appreciated.

Cheers


Wand Tool.

~ AVARiCE
_________________
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger MSN Messenger
Vagilik
Veteran Contributer


Joined: 07 Jul 2009
Posts: 494
Location: Las Vegas, NV United States

PostPosted: Wed Nov 24, 2010 8:31 pm    Post subject: Reply with quote

wand tool. is that built in? cant be that simple...lol. ill have to check it out when i get home
_________________
Keyboard not connected, press F1 to continue.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Area 51 Forum Index -> Arty Stuff All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Effex-Media Web Resources
Design by SkaidonDesigns | Distributed by Olate
 
Create your own free forum now!
Terms of Service Purchase Ad Removal Forum Archive Report Abuse